"Od nedjelje razmišljamo o Sarajevu, nadamo se pobjedi"

Vinko Marinović pred meč na Koševu

"Od nedjelje razmišljamo o Sarajevu, nadamo se pobjedi"

M. Maksimović

Sjećanje na meč Sarajeva i Zrinjskog od prije godinu na koševskom stadionu probudilo je lijepu emociju kod Vinka Marinovića. 

Od te večeri (Zrinjski trijumfovao 0:1) Plemići su postali ozbiljan takmac u utrci za naslov prvaka koji su sedam mjeseci kasnije i osvojili. Pogodio je Aleksandar Radulović za pobjedu, a Marinović se nada da će se sličan scenario ponoviti i ovog puta, s tim što u timu više nema lanjskog junaka koji danas nosi dres Metalleghea.

“Pokušat ćemo pobijedti. Naravno, od nedjelje smo mislima na Koševu jer smo nastavili s istom praksom koja se u prošloj sezoni pokazala kao ispravna, a to je da razmišljamo samo od utakmice do utakmice. Sarajevo je trenutno jedina preokupacija i ja čvrsto vjerujem da i ta priča može biti priča sa sretnim krajem. Prošlu sezonu smo završili sa stilom, na početku nove smo nastavili u tom ritmu, a nastavku pozitivne serije nadamo se i u Sarajevu”, rekao je Marinović za SportSport.ba.

O predstojećem protivniku očekivano je govorio biranim riječima, navodeći kao prednost Zrinjskog to što aktualni prvak nije mijenjao tim u odnosu na prošlu sezonu u mjeri u kojoj su to uradili u Sarajevu. Mali hendikep svakako je neigranje Matije Kataneca koji je u prvom kolu isključen, a Marinović još uvijek nije odlučio ko će ga zamijeniti na Koševu. Potvrdio je da će u kombinaciji za meč sigurno biti i oporavljeni Danijel Graovac.

“On već skoro mjesec radi s ostatkom tima i nije isključeno da zaigra, iako ne bih otkrivao ko će popuniti mjesto na kojemu je igrao Katanec”, dodao je.

Zrinjski je početkom sedmice dobio pojačanje u veznom redu. Riječ je o doskorašnjem fudbaleru Širokog Brijega Mati Peharu koji je dogovorio saradnju i priključio se treninzima, dok bi se u narednim danima trebao ozvaničiti i dolazak Tonija Jovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Jović je zanimljiv igrač koji može biti dobra perspektiva s obzirom na talenat i kvalitet. U ovom trenutku ne bi bio konkurentan jer je iza njega period dugog oporavka, što ne znači da nije dobro došao. O Peharu se manje-više zna sve. On je kvalitetan fudbaler koji može biti od koristi u veznom redu. Popunili smo tim kvalitetnim igračima i očekivanja do kraja su velika”, rekao je Marinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi