"Odbili smo Lewandowskog jer nam je Ibišević bio bolji"
FOTO: EPA

Greška nad greškama trenera Rangnicka

"Odbili smo Lewandowskog jer nam je Ibišević bio bolji"

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski ove sezone je bez dileme jedan od najboljih napadača na svijetu. 

Fudbaler Bayerna iz Minhena je svojim nastupima zainteresovao brojne klubove, među kojima je i Real Madrid, međutim postoje i oni kojima nije interesantan. Jedan od njih je bundesligaš Hoffenheim.  

Zanimljivu priču njemački Bild je objavio sa tadašnjim trenerom Ralfom Rangnickom, koji je otkrio da je klub i Sinsheima prije pet godina odbio dovesti Lewandowskog u svoje redove. 

"Da, 2010. godine sam mislio Robert Lewandowski nije iznad naših napadača - Ibiševića, Baa i Obasija", izjavio je Ralf Rangnick za Bild. 

Lewandowski se tada odlučio za prelazak u Borussiju Dortmund i u prvoj sezoni nije se moglo naslutiti da će biti napadač kakav je danas.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nije u Borussiji bio uvjerljiv u prvoj sezoni. No, gledajući u retrospektivi, bilo bi dobro vratiti se u prošlost", istakao je na kraju Ralf Rangnick. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.