"Orlići" bez trojice ključnih igrača napadaju Norvežane

Kvalifikacije za EP u Poljskoj

"Orlići" bez trojice ključnih igrača napadaju Norvežane

D. Vejo

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ima još jednu prepreku, kako bi sebi osigurala put na EP u Poljsku.

Ta prepreka zove se Norveška. Iako su Orlići blagi favorit u ovom dvomeču, u prvoj utakmici će biti oslabljeni neigranjem tri ključna igrača.

Riječ je o Mihailu Ristiću, Marku Grujiću i Milošu Veljkoviću, fudbalerima koji praktično čine okosnicu tima. Ali koga nema, bez njega se može, kazao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

"Mi smo favoriti, bolji smo od Norveške. Nažalost, nećemo moći da računamo na Ristića, Veljkovića i Grujića ali šta da se radi. Ovo će biti veliki hendikep za nas", kazao je strateg Tomislav Sivić.

Prvi meč ova dva tima zakazan je za sutra od 18 sati na stadionu Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti