Dženan Uščuplić:

"Ovim igračima fali dosta stvari od prije 7-8 mjeseci"

FK Sarajevo je u okvru 23. kola BH Telecom Premijer lige slavilo s minimalnih 1:0 na Otoci protiv Olimpica, a Dženan Uščuplić koji je u utorak naslijedio Mehu Kodru debitovao je pobjedom.

“Zahvalio bih se domaćinu na korektnom prijemu i korektnoj utakmici. Po meni je ovo bila prava prvenstvena utakmica, isto tako je rezultat mogao biti drugačiji u korist Olimpica”, rekao je Dženan Uščuplić, novi-stari trener FK Sarajevo.

Upravo je Uščuplića na mjestu šefa stručnog štaba FK Sarajevo naslijedio Meho Kodro kojem se u utorak uprava tima s Koševa zahvalila na saradnji, a njegovu poziciju preuzeo je ponovo Uščuplić. Novi-stari trener Bordo tima itekako dobro poznaje ekipu, ali je priznao da mnogo toga nedostaje timu kojeg je vodio još jesenas sa dosta uspjeha.

“Po meni se ništa nije promijenilo. Fali još dosta stvari od prije sedam-osam mjeseci, fali ta kompaktnost u ekipi. Mi u drugom poluvremenu nismo stajali najbolje, ali mislim da se za jedan dan ne može ništa promijeniti”, istakao je Uščuplić, te dodao:

“Šansi smo imali, ali smo imali i problema s realizacijom. Nismo pogodili iz tri-četiri konkretne sitauacije”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj je Uščuplić detektovao u čemu leži problem posljednjih slabijih partija njegovog sadašnjeg tima.

“Rotacija pojedinih igrača koji ne mogu da adekvatno odgovore zadatku je glavni problem lošijih igara”, zaključio je trener Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.