"Ovo je komedija od kluba i ništa se neće promijeniti"

Razočarani Belle otvorio dušu

"Ovo je komedija od kluba i ništa se neće promijeniti"

Kamerunski fudbaler Henri Belle odlučio je za hrvatske medije otvoriti dušu i reći sve o klubu za koji nastupa.

"Šest mjeseci sam šutio jer nisam želio izazvati nove potrese u klubu, ali ova transfer lista je kap koja je prelila čašu", započeo je Belle i opleo po svom klubu:

"Split želi da se poredi sa Rijekom, Hajdukom i Dinamom ali tu nema nikakve usporedbe. Ovo je komedija od kluba jer smo sva šestorica nedavno obnovili ugovore a sada nas tjeraju. Sjetite se kako se u ovom klubu nekada postupalo prema recimo Križancu, kojeg su isto odbacili".

Belle se osvrnuo i na nekadašnju situaciju u ovom hrvatskom klubu.

"Ovo više nije Split kakav je nekad bio. Nekad smo se družili i na putu do stadiona pjevali pjesme. Ponašali smo se kao porodica i postizali smo prave rezultate. Sada je sve drugačije, nema više ni pjesme ni jedinstva. Sve je samo biznis i rutina gdje vlada neiskrenost. Niko ne priča sa predsjednikom, igrači ga ne smiju pitati ništa što ih zanima, svi se boje za svoje plate...".

"Najgore je što se ništa neće promijeniti. Vratit ćemo se u januaru, svi ćemo se jedni drugima nasmijati, rukovati i sve će biti isto kao prije. Znam samo da neću pristati na smanjenje ugovora i čekat ću da on istekne još godinu i po. Možda ću igrati, možda sjediti na tribinama ili šetati gradom, ali zna se kako se ugovor raskida. Ovakvog me niko neće kupiti", rekao je za kraj Belle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.