"Pamtim dane u Želji i sanjam povratak u reprezentaciju"

Novi igrač Levskog iz Sofije za SportSport.ba

"Pamtim dane u Želji i sanjam povratak u reprezentaciju"

Yani Urdinov potpisat će sutra (ponedjeljak op.a.) za Levski iz Sofije. Tim povodom kontaktirali smo ovog Makedonca koji je ostao upamćen navijačima Željezničara čiji je bio ljubimac za vrijeme dok je nastupao za tim sa Grbavice.

"Istina je. Prelazim u Levski iz Sofije i to kao slobodan igrač. Sve je dogovoreno, prošao sam medicinske preglede i u ponedjeljak potpisujem dvogodišnji ugovor sa bugarskim klubom. U Poljskoj mi je bilo okej ali je vrijeme za korak naprijed", rekao je Urdinov za SportSport.ba.

Urdinov je nekadašnji reprezentativac Makedonije koji ne krije da sanja povratak u nacionalni tim, ali i ističe prednosti prelaska u novi klub:

"Levski je izazov za mene, baš kao i povratak u reprezentaciju Makedonije. Želim ponovo biti reprezentativac svoje zemlje i dat ću svoj maksimum da zaslužim poziv. Iskreno, ako mene pitate, mislim da ću to lakše uraditi dok sam u Levskom i zato smatram da bih se mogao vratiti u reprezentaciju nakon ovoga transfera".

Yani važi za igrača koji brzo i lako mijenja klubove, a u Widzewu se zadržao samo jednu polusezonu. On je u toku svoje karijere nastupao za Rodu, Rabotnički, Ekranes i Željezničar, gdje je proveo nešto manje od godinu dana. U tom periodu je Urdinov, kako i sam kaže, proveo možda i najljepše dane svoje karijere.

"Iako sam otišao iz Želje, nisam zaboravio na taj klub. Čujem se redovno sa Zeljkovićem, Selimovićem i Tomićem. Pratim dešavanja u Želji i želim im puno sreće u Europi kao i u sljedećoj sezoni. Želim svom bivšem klubu da osvoji duplu krunu i donese novo slavlje Manijacima. Nikada neću zaboraviti koliko mi je lijepo bilo u Želji i kako sam imao sjajan odnos sa navijačima", istakao je nostalgično Yani Urdinov za kraj razgovora za SportSport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.