"Payet zadnja dva mjeseca nije pričao ni sa kim iz ekipe"

Otkrio suvlasnik West Hama

"Payet zadnja dva mjeseca nije pričao ni sa kim iz ekipe"

Francuski fudbaler Dimitri Payet postao je jučer novi fudbaler Marseillea.

Payet je stigao iz West Ham Uniteda za oko 25 miliona funti, a njegove posljednje sedmice u Londonu bile su zaista paklene pa se slobodno može reći da je ovo kraj noćne more za ovog Francuza.

Suvlasnik West Hama David Sullivan poručio je da Payet posljednjih šest ili osam sedmica nije pričao ni sa jednim saigračem.

"Mislim da u posljednjih šest ili osam sedmica nije pričao ni sa kim iz ekipe. Otišao bi u ugao sobe da jede i izolovao bi se od svih. Prije toga bio je sretan, rukovao se sa svima prije meča. Ne znam šta se desilo u njegovoj glavi. Ostatak ekipe je htio da on ode. Trener je htio da on ode. Koliko god mi htjeli da on ostane, ne možete raditi protiv čitavog ostatka tima", rekao je Sullivan pa se osvrnuo i na ekipu Marseillea koja je kupila Payeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Marseille je veoma teška ekipa za pregovore. Imaju sreće pa smo prihvatili 25 miliona funti. Mislim da on vrijedi više od toga. Fudbaler je predao svoje januarske plate što je dodatnih 400 ili 500 hiljada za nas. Tu je malo dostojanstva kojeg smo dobili. Naš stav je bio 'ti odbijaš igrati za nas - zašto bi ti platili?", poručio je Sullivan.

Podsjetimo da je Payet u West Ham stigao na ljeto 2015. godine upravo iz Marseillea za oko 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi