Kapiten BiH, Muhamed Toromanović:

"Perić, Malinović i Burići naš su dobitak za budućnost"

Kapiten rukometne selekcije Bosne i Hercegovine koja se danas vratila u našu domovinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zauzela 20. mjesto dao je svoje kratko viđenje prvog, historijskog, učešća na jednoj velikoj rukometnoj smotri.

"Na ovakvim smotrama odlučuju nijanse i ti porazi koje smo mi imali sa dva-tri gola razlike odlučila su da se mi ne borimo za neku bolju poziciju. Lično mislim da smo mogli bolje, ali i ovo što smo uradili može se reći da je okej za prvi put. Sada trebamo zatvoriti ovu priču i okrenuti se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, za koje vjerujem da je realno da izborimo plasman ako kući savladamo Bjeloruse i Litvance", kaže kapiten i pivot naše selekcije, te dodaje:

"Sigurno je da smo na SP imali neke loše momente, nisu nas nadigrali već mi neke šanse koje nismo iskoristili i to nam je škola za budućnost. Sada moramo sjesti, sumirati sve to i vidjeti kako ćemo i šta ćemo dalje. Kvalitet sigurno imamo, tu su se pojavili, ustvari oni su već neko vrijeme tu, neki mladi igrači koji su iskoristili svoju priliku. Tu svakako mislim na Perića, Malinovića, dvojicu Burića i to je naš plus za budućnost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.