"Petarda" Želje u Vitezu, Mujić na čelu liste strijelaca

Kadeti Želje ubjedljivi u Vitezu

"Petarda" Želje u Vitezu, Mujić na čelu liste strijelaca

Adnan Beganović

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kadeti Željezničara su u Vitezu savladali istoimenu domaću ekipu rezultatom 5:0.

Nakon što su u prošlom kolu iznenađujuće poraženi na domaćem terenu od Mladosti, mladi fudbaleri Željezničara su se u Vitezu vratili na pobjedničku stazu.

Adin-Asim Sojkić je u 14. minuti doveo Plave do prednosti, a u 28 najbolji fudbaler gostujuće ekipe Edin Mujić uduplao je prednost.

U 45. minuti ponovo je na sceni Mujić koji je pogodio za 3:0, a sa ova dva pogotka stiga je na čelo liste strijelaca sa ukupno četiri pogotka u prva tri kola.

Osamnaest minuta kasnije Kenan Cacan postiže pogodak za 4:0, da bi u 66. minuti rezervni fudbaler Admir Huskić stavio tačku na i u ovom susretu.

Premijer liga za kadete, 3. kolo:

Vitez - Željezničar 0:5 (Mujić 2x, Sojkić, Cacan, Huskić)

VITEZ: Ramljak, Đotlo, Lovrinović, Josipović, Hrustić, Krišto, Ivoš, Vujević, Ramljak Mateo, Perić i Mlakić. Još su igrali Varupa, Sučić, Rajić i Kafadar.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Drina, Sojkić, Devlić, Duraković, Džanko, Džindo, Mujić, Cacan, Panjeta i Salanović. Još su igrali Gušo, Petrović, Hadžić, Huskić i Aljić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi