"Petrić i Rodallega su odlični, ali trebam još napadača"

Trener Fulhama, Martin Jol o svojim napadačima

"Petrić i Rodallega su odlični, ali trebam još napadača"

Mladen Petrić je ovog ljeta napustio Hamburg te je pojačao ekipu londonskog Fulhama.

31-godišnji Petrić je u Fulhamu zatekao dobro pozantog trenera Martina Jola koji ga je trenirao i ranije u Hamburgu. Upravo je nizozemski strateg insistirao na dovođenju Petrića jer je poznavao njegove kvalitete još od vremena kada su zajedno boravili na sjeveru Njemačke.

 

"Petrić je sjajan napadač i znam da će nam itekako koristiti. I Rodallega je odličan, ali nama defintivno treba još kvalitetnih napadača", rekao je Jol nakon što je njegov klub u prijateljskom susretu u utorak savladao Milton sa 1:0.

 

Upravo u tom susretu se vidjelo da Fulham ima određenih napadačkih slabosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Sve je sasvim logično. Od siječnja na ovamo izgubili smo čak četiri napadača. Otišli su Zamora, Pogrebnjak, te ih trebamo kvalitetno nadoknaditi. Ponavljam, imamo Petrića i Rodallegu ali trebaju mi još jedna ili dvije jake napadačke opcije", kazao je Jol za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.