Marković pred polazak:

"Pobijediti Iran i Austriju, pa loviti taj zlatni bod"

Tokom press-konferencije koja je održana u subotu u hotelu Sarajevo, bazi rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dragan Marković je još jednom napomenuo sve one koji su zaboravili. 

"Vjerovali ili ne mi odosmo na Svjetsko prvenstvo", rekao je popularni Marka jučer, a danas ga je na Međunarodnom aerodrom u Sarajevu, pred polazak u Katar, dočekalo pitanje kojem se nije nadao.

Hoćemo li u četvrtfinale?

"Dobro, nećemo još ništa obećavati. Sigurno je da imamo još puno toga da odradimo u Kataru. Trenirati ćemo još desetak dana, nakon čega igramo tri kontrolne utakmice. Mislim da je to možda i malo previše, jer imamo puno rovitih igrača. Ja ću sigurno iskoristiti priliku u tim utakmicama da i oni odigraju. S druge strane, mi sada nastavljamo sa pripremama. Sigurno je da su u fokusu Iran i Austrija. Ako Bog da da te dvije utakmice pobijedimo, a onda ćemo do kraja gledati kome da otkinemo taj zlatni bod", rekao je Marković novinarima prisutnim na aerodromu u Sarajevu, pred let za Istanbul.

Svi igrači su zdravi, ima ih nekoliko koji su roviti, a najiskusniji član tima, Nikola Prce, na pravom je putu da početak SP dočeka u potpunosti oporavljen.

"Za sada je sve pod kontrolom, svi su živi i zdravi. Prce se polako vraća, jučer je lagano radio sa loptom i to je ono što sve nas raduje. Odmah je drugačija atmosfera kad se on pojavio na terenu, tako da do početka turnira očekujemo da on bude zdrav", kazao je kormilar bh. rukometaša.

Pred pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru najbolji bh. rrukometašidobili su novi kontingent svog tehničkog sponzora, Kempe.

"Sve je u fulu. Bilo je malo pproblemčića ali na kraju smo možda dobili malo i previše", našalio se uvijek raspoloženi Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.