"Pognutih glava sjedili smo u svlačionici, po pobjedu u BiH"
Foto: EPA

Trener Ferencvaroša nakon susreta

"Pognutih glava sjedili smo u svlačionici, po pobjedu u BiH"

Adnan Beganović

Favorizirani Ferencvaroš je u prvom susretu 2. pretkola Evropa lige na domaćem terenu pretrpio poraz od Željezničara, koji u Sarajevo stiže s golom prednosti.

Imao je Ferencvaroš više prilika, no borbena i hrabra igra Plavih s Grbavice je na kraju nagrađena, a fudbalere Ferencvaroša su navijači u svlačionicu ispratili zvižducima.

Trener domaće ekipe, njemački stručnjak Thomas Doll, razočaran je zbog poraza, no vjeruje da njegovi izabranici mogu slaviti u Sarajevu.

"Cijeli tim je sjedio u svlačionici pognutih glava. Danas nismo bili na našem nivou. Imali smo svoje šanse, no nismo ih iskoristitli, pa smo na kraju kažnjeni. Bilo je vruće, velika vlažnost, no momci su se borili", između ostalog je nakon susreta istakao Doll.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U drugom dijelu smo nešto i igrali do šesnaesterca gostiju, ali nedostajao je taj završni udaraca. Ono što mi smeta je zvižduci od strane navijača, mislim da to nismo zaslužili. Ne treba zaboraviti da smo imali rovitih igrača, no nije kraj. Možemo pobijediti u Bosni i Hercegovini. Svaki igrač u revanšu mora dati svoj maksimum, moramo biti motivirani od prve minute", dodao je njemački stručnjak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.