"Pojedinci na tribini ne predstavljaju navijačku grupu"

BH Fanaticosi izdali saopštenje

"Pojedinci na tribini ne predstavljaju navijačku grupu"

Midhat Šljivak

Najvatreniji navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, BH Fanaticosi, izdali su saopštenje za javnost povodom nemilih scena na utakmici Republika Irska - Bosna i Hercegovina.

Pojedini navijači nisu ispoštvovali minutu šutnje u čast stradalim žrtvama napada u Parizu, a BH Fanaticosi se ograđuju od pojedinaca, koji nisu poštovali odavanje počasti žrtvama.

BHF se ograđuje od pojedinaca i protiv su ovakvog ponašanja, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Nakon nemilih i ružnih scena prekidanja minute ćutanja (u znak odavanja počasti žrtvama atentata u Parizu) na utakmici Republika Irska – Bosna i Hercegovina u Dablinu, mi BHFanaticosi nalazimo potrebu da se obratimo javnosti, jer smo u medijima i na društvenim mrežama bili prvenstveno mi prozivani, pokazivani i predstavljani kao izvršioci ovog djela.

Želimo da se izjasnimo da smo apsolutno protiv ovakvog ponašanja i da je naša navijačka skupina ispoštovala minutu ćutanja, te da smo učinili sve da spriječimo pojedince da to čine.

Pojedinačni ispadi osoba na tribini nikako i ni u kakvom slučaju ne mogu predstavljati našu navijačku skupinu i takve osobe u BHF nisu dobrodošle.

BHFanaticos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti