"Posuđujem novac od roditelja, klub me ne plaća"

Latvijski golman Maksims Uvarenko

"Posuđujem novac od roditelja, klub me ne plaća"

Midhat Šljivak

Golman bugarskog tima CSKA Sofia, Maksims Uvarenko, prinuđen je da posuđuje novac od roditelja.

Bugarski tim mu, kao i ostalim igračima, već tri mjeseca nije isplatio niti euro plate, a tim je izbačen iz lige zbog financijskih problema.

Uvarenko, koji je u CSKA stigao u januaru iz latvijskog Ventspilsa, pokajao se zbog dolaska.

"Još uvijek nisam primio plate. Prinuđen sam da posuđujem novac od roditelja kako bih platio stanarinu. Nedostatak novca je glavni problem s kojim sam se suočio. Žena i ja očekujemo bebu i ne možemo biti bez novca", rekao je Uvarenko za BBC.

CSKA je 31. put bio šampion Bugarske. Međutim, od 2006. godine su u velikim financijskim problema, koji su kulminirali proteklih dana, kada je klub pao na najniže grane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.