"Potrudit ćemo se da nas Džeko sve upozna"

Golman Sportinga Rui Patricio

"Potrudit ćemo se da nas Džeko sve upozna"

Edmir Škorić

Navodna izjava bh. reprezentativca Edina Džeke kako nije čuo niti za jednog igrača Sportinga, protivnika Manchester Cityja, izazvala je dosta kontroverzi kod igrača lisabonskog kluba.

Na Džekinu izjavu da je Porto najbolja momčad u Portugalu te da ne poznaje nijednog igrača Sportinga, prvi je, dosta burno,reagovao Sportingov golman Rui Patricio.

"Poznajem odlično Džeku, igrao sam protiv njega u novembru i pobijedio sam ga. Mi smo Sporting i potrudit ćemo se da nas Džeko sve upozna", izjavio je Patricio.

Patricio je očito aludirao na trijumf Portugala protiv Bosne i Hercegovine (6:2) na da Luž stadionu u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu.

City je u šesnaestini finala bio uspješniji od Porta, a Sporting od varšavske Legije s ukupnih 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.