"Povreda me ne može zaustaviti da igram"
Foto: EPA

Nainggolan nakon Juventusa

"Povreda me ne može zaustaviti da igram"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda na domaćem terenu savladali su Juventus (3:1 u derbiju 36. kola italijanske Serije A.

Vučica sa ova tri boda ima teoretsku šansu da može biti prvak Italije, ali glavni cilj rimske ekipe je da ostane na drugom mjestu koje direktno vodi u Ligu prvaka. Izabranici Lucana Spallettija odigrali su sjajan meč iako je Juve poveo sa 1:0, ali su se igrači Rome uspjeli vratiti i slaviti sa 3:1.

Jedan od golova na ovoj utakmici postigao je vezni igrač rimske ekipe Radja Nainggolan koji je bio upitan za ovaj meč. Belgijanac je imao problema sa povredom i mnogi su smatrali da neće igrati. Ipak, on je tražio od Spallettija da igra u velikom derbiju i rizik se na kraju isplatio.

"Nisam mogao propustiti utakmicu protiv Juventusa iako sam bio dosta umoran i imao sam problema sa povredom. Međutim, povreda me ne može zaustaviti da igram kada želim u ovako bitnim utakmicama. Vjerovali smo u pobjedu i na kraju smo je ostvarili. Pobjeda Napolija nas je primorala da ne smijemo kiksati i sretan sam što smo slavili i pokazali svoj karakter", rekao je Nainggolan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije