"Prerano sam dobio šansu u Želji, trebao sam sazrijeti"

Simo Krunić govorio za SportSport.ba

"Prerano sam dobio šansu u Želji, trebao sam sazrijeti"

Simo Krunić je rođen 3. januara 1967. godine u Sarajevu. Tokom fudbalske karijere je imao priliku nositi dresove vječitih rivala Sarajeva i Željezničara, da bi nakon okončanja karijere u kojoj je još nastupao za OFK Beograd, Marbellu, Pohang, Čukarički, Larissu, Itex Lukoi Kalochori i Panetolikos uplovio u trenerske vode. 

Predratni kapiten tima sa Grbavice šansu je najprije dobio u omladinskim kategorijama OFK Beograda, a poslije uspješnih epizoda u BASK-u, mladoj i seniorskoj reprezentaciji Srbije (pomoćnik), preuzeo je matični Željezničar u vrijeme kada je situacija u sarajevskom klubu bila daleko od idealne.

Uspjeh Željezničaru tada nije donio ni Simo Krunić. Klub je sezonu 07/08. okončao na slabašnoj devetoj poziciji, a danas nakon osam godina ovaj 49-godišnji stručnjak je iznimno zahvalan bivšem rukovodstvu što mu je ukazalo šansu kada nije bio dovoljno sazrio za takvu odgovornost. 

"I danas sam zahvalan ljudima koji su me doveli u Željezničar. Sretan sam bio jer su mi pružili šansu da se vratim u klub za koji sam nastupao i kao igrač, ali sada smatram da sam prerano dobio tu šansu i da sam trebao sazrijeti za odgovornu funkciju kao što je biti trener Željezničara", izjavio je Simo Krunić na početku razgovora za SportSport.ba. 

Svojom epizodom u Željezničaru nije pretjerano zadovoljan.

"Bio sam zadovoljan samo u prvih šest mjeseci, dobro smo stvarno igrali na Grbavici i to je bilo doba kada je bilo jako teško pobijediti na gostujućem terenu. Mi smo se dobro držali, ali onda sam nam presudili nevjerovatni kiksevi u utakmicama protiv Slobode, Travnika i Leotara. Nevjerovatan je način na koji smo primali golove i da smo imali sreće u tim utakmicama tabela bi bila mnogo drugačija, ali šta možemo sad. Ja sam kasnije u karijeri pobjeđivao kada nisam zaslužio i to se sve vratilo. Ja sam sretan jer sam imao priliku voditi Željezničar i to mi je drag klub", kaže Simo Krunić. 

Danas kada je bez angažmana ističe da ne dobija pozive od klubova iz BiH. 

"Nisam imao konkuretnih ponuda od klubova iz BiH. Opcije su postojale, ali nisu klubovi koji su mi odgovarali i koji bi se borili za osvajanje titule ili eventualno Kupa. Već sam dosta nekih stvari postigao kao trener i imam opciju da biram i sačekam pravu priliku. Trenerski posao mi nedostaje, ali..."

Željezničar kojeg je vodio Krunić se danas mnogo razlikuje od današnjeg. Situaciju, kako kaže, prati i danas.

"Amar Osim je za mene najbolji trener u historiji Željezničara, on zna kako i treba da organizuje klub, ali drago mi je također i što je sada na kormilu Edis Mulalić. Željezničar danas mnogo napreduje, vidim krenuli su bolji rezultati, međutim šteta je što je zaostatak veliki za klubovima koji konkurišu za titulu. Vjerujem da je sada veći fokus na Kupu i to je dosta realnije u ovom trenutku. Željezničar ima kvalitet da to osvoji."

Krunić je potom objasnio i zbog čega je 'na birou' od ljeta prošle godine. 

"Imao sam ja mnogo klubova iz Srbije u opciji, ali sam jednostavno birao. Ono što sam planirao, nije se ispunilo i dobijao sam pozive klubova koji se bore za opstanak. Ekipa koja je zadovoljna sa nekom 12. pozicijom na tabeli mi ne donosi apsolutno ništa, dok ekipe kojima ide dobro u ligi ne mijenjaju trenera. Treba pronaći klub koji ima mogućnost da dovede nekoliko dobrih igrača, jer ne znači mi samo biti trener." 

Željezničar je Željezničar, ali Jagodina ima posebno mjesto srcu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa Jagodinom sam bio osvojio srbijanski Kup i moram priznati da je bilo izuzetno teže nego Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Također smo bili dobri u prvenstvu i dvije godine smo ostvarivali izlazak na evropsku scenu, ali ne želim zanemariti ni uspjeh u Kini. Tu sam vodio Dalian Aerbin s kojim sam od 11. mjesta izborio peto i najzadovoljni sam nekako sa svojim radom u Kini jer tamošnja liga je jako teška", kaže Simo Krunić i na kraju razgovora dodaje:

"Ipak, najveći uspjeh je ostvaren u Jagodini i za taj klub me vežu najljepše uspomene. Žao mi je što nisam nešto više napravio sa Željezničarom, ali ovaj sport je takav", istakao je Krunić koji često dođe u svoje rodno Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi