"Problem je način na koji je odgojen"

Cruyff o Balotelliju

"Problem je način na koji je odgojen"

Legendarni Johan Cruyff smatra kako kontroverzni talijanski napadač Mario Balotelli nije kriv za problematično ponašanje jer u mladosti nije dobro odgojen.

"Balotelli se ne ponaša lijepo, ali se moramo pitati zašto? Problem nije Mario, već način na koji je odgojen. On nije dobio pravilan odgoj niti obrazovanje. Da je podizan na određen način, ne bi se ovako ponašao," rekao je Cruyff u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Cruyff je prokomentirao i trenutačnu situaciju u talijanskom fudbalu.

"Talijanski fudbal i talijanska reprezentacija su u krizi. Jedino Juventus može spasiti talijanski fudbal i to zato jer klub ima drugačiju filozofiju od klubova u zemlji. Izgradili su stadion, bolje upravljaju novcima, imaju stabilan proračun. Ljudi ne dolaze na stadione samo zbog pobjeda, već i zbog zabave, a to su u Juventusu odavno shvatili," smatra Cruyff.

Cruyff je tri puta je biran za najboljeg evropskog igrača (1971., 1973., 1974.), sa Ajaxom je u tom periodu
bio nedodirljiv. Osvojio je tri titule prvaka Evrope zaredom, Superkup, Interkontinentalni kup. Pored trofeja u Holandiji i Španiji koje je osvajao kao trener, tu je Kup Kupova sa Ajaxom, Kup Kupova sa Barcelonom, Ligu prvaka, Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.