Nakon pobjede nad Crnom Gorom

"Produžetak neće biti krucijalan za utakmicu protiv BiH"

Košakrašku reprezentaciju BiH danas očekuje posljednja i odlučujuća utakmica prvog kruga Eurobasketa protiv reprezentacije Litvanije. 

Protiv današnjeg igrali smo već na Akropolis kup i nismo se baš dobro proveli. Ipak, danas je situacija bitno drugčija i nakon dvije sjajne partije u dva prethodna meča i dvije pobjede reprezentacija BiH će danas tražiti svoje šanse za plasman u drugi krug.

Litvanija je sinoć savladala Crnu Goru nakon produžetala sa 77:70 koja je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u naredni krug.

„Dobre utakmice su uvijek teške utakmice. Bila je ovo posljednja šansa za reprezentaciju Crne Gore da se kvalifikuje u sljedeći krug, ali i za nas je ovo bila veoma važna utakmica pa smo morali dati sve od sebe. Imali smo mnogo izbuljenjih lopti, mnogo glupi odluka, ali na kraju je najvažnije da smo pobijedili“, kazao je Manstas Kalnietis, koji je prokomentarisao i današnji susret u kojem će protivnici njegovoj selekciji biti Teletović, Đedović, Wright, Kikanović i ostali.

„Kao što sam rekao u našoj grupi je veliki nered kada je riječ o stanju na tabeli, mi bi trebali pobijediti u posljednjoj utakmici kako bi u drugi krug ušli sa što bolje pozicije“.

Kalnietis smatra da se odigrani produžetak od pet minuta ne bi trebao odraziti i osjetiti u današnjoj utakmici protiv izabranika Ace Petrovića.

„I mogu reći da je tih pet minuta nije bilo teško odigrati, ali ne mislim da će biti krucijalno, te nešto što bi moglo presuditi današnji meč“, rekao je Kalnietis koji je sa deset poena učestvovao u pobjedi nad Crnogorcima, te je uz Seibutis proveo najviše vremena na terenu - 41 minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.