"PSG može osvojiti Ligu prvaka ove sezone"

Angel di Maria vjeruje da PSG ima šansi

"PSG može osvojiti Ligu prvaka ove sezone"

Edmir Škorić

Angel di Maria, veliko pojačanje PSG-a ovog ljeta, smatra da njegov klub može da osvoji Ligu prvaka.

Di Maria je potpisao za Parižane ovog ljeta, pa je francuski prvak još jači u odnosu na prošlu sezonu. Toliko da bi, prema riječima Di Marije, mogao osvojiti Ligu prvaka.

"Imamo dosta dobrih igrača, ambiciozni smo i došao sam ovdje da pomognem timu da osvoji Ligu prvaka", rekao je Di Maria, osvrnuvši se na grupu u Ligi prvaka u kojoj PSG igra zajedno s Realom, Malmeom i Šahtarom.

"Moguće je da možemo biti prvi u grupi, ali bit će teško ostvariti pobjede na gostovanjima. Posebno će biti teško protiv Real Madrida, koji ima dosta iskusnih i jako talentovanih igrača".

Di Maria smatra da se ne smiju dešavati pogreške i da bi to moglo skupo koštati njegov klub u mečevima s velikim klubovima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"PSG je prošle sezone protiv Barce u četvrtfinalu imao dvije greške i to je bilo presudno. Dake, najvažnije je da ne pravite pogreške, da ne dozvolite protivniku da ih iskoristi", ističe Argentinac. 

PSG u prvoj utakmici Lige prvaka u utorak dočekuje švedski Malmo, što će biti duel Zlatana Ibrahimovića s matičnim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.