Rukometašice se opuštale jašući

"Rezultat nije imperativ, ali u Slovačku ne idemo na izlet"

Konjičko-rekreativni centar Pegasos u neposrednoj blizini Sarajeva danas je ugostio žensku kadetsku rukometnu reprezentaciju BiH.

Pješčano jahalište, prostor za odmor i relaksaciju u prirodnjačkom, minimalističkom stilu koji odiše jednostavnošću i obećava postati oaza za sve ljubitelje prirode i sporta. 

 

"Očekujem od djevojaka da budu maksimalno borbene i da u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Rezultat nije toliki imperativ, ali u Slovačku ne idemo na izlet. Idemo našu zemlju predstaviti u što boljem svjetlu. Igrali smo s Crnom Gorom četiri prijateljska susreta i u posljednjem smo slavile, što nam daje malu dozu optimizma. Djevojke su uzbuđene i sretne što su dio reprezentacije i već shvataju da to nije mala stvar. Kvalifikacije u Slovačkoj su jako bitne, ali je mnogo bitnije to šta će se desiti nakon istih. Moja velika želja je da nastavimo sa kontinuiranim radom", izjavila je Mersiha Sarajlić, selektorica našeg tima.

 

Na dan pred putovanje u Slovačku, najbolje mlade bh. rukometašice opuštale su se jašući i družeći se u Konjičko-rekreativnom centru Pegasos u neposrednoj blizini Sarajeva. U zelenoj oazi Pegasosa rukometašice su mogle osjetiti, isprobati ili usavršiti tehnike jahanja uz profesionalne instruktorke.

 

Više o samom Konjičko-rekreativnom centru Pegasos potražite na www.jahanje.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti