"Rivalstvo Messija i Ronalda pomoglo im je da napreduju"
Foto: EPA

Carles Puyol tvrdi:

"Rivalstvo Messija i Ronalda pomoglo im je da napreduju"

D. Rakanović

Legendarni defanzivac Barcelone Carles Puyol izjavio je da je rivalstvo Messija i Ronalda pomoglo im da napreduju, ali i da je Messi bolji od Portugalca.

Messi i Ronaldo osvojili su Zlatnu loptu čak devet puta, a jedini fudbaler koji je uspio da u međuvremenu dobije ovu prestižnu nagradu bio je Kaka 2007. godine. 

"Ronaldo je jedan od najboljih igrača u istoriji, ali Messi je bolji. Njihovo rivalstvo je toliko veliko da im je to pomoglo da napreduju jer nisu smjeli da se opuštaju. Po mom mišljenju Messi je bolji. Igrao sam s njim i to mi je donijelo toliko radosti. Uvijek napreduje i visok nivo održava već 10 godina. Nadam se da će osvojiti nešto i sa Argentinom. To bi onda značilo, da je pored svih trofeja osvojenih sa klubom, osvojio sve sa svima", kazao je Puyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti