Messi će produžiti ugovor ako Barca dovede pet pojačanja
Foto: EPA

Ugovor za Argentinca je spreman, ali on ima zahtjeve

Messi će produžiti ugovor ako Barca dovede pet pojačanja

Prema najnovijim informacijama koje donosi španski Diario Gol, najveća zvijezda Barcelone, Lionel Messi, želi da katalonski gigant dovede pet pojačanja u narednom prelaznom roku, prije nego što on potpiše novi ugovor sa Barcom.

Brojni izvori u Španiji špekulišu da je Barcelona već spremila novi petogodišnji ugovor za Messija, prema kojem bi on zarađivao ogromnih 30 miliona eura godišnje.

Međutim, nakon razočaravajuće sezone za ekipu sa Nou Campa, Messi zahtijeva od katalonskog kluba da pokažu svoju želju za napretkom i na ljeto dovede pet novih pojačanja.

Prame izvorima Diario Gol-a, Messi bi na Nou Campu želio vidjeti pojačanja na štoperskoj poziciji, na poziciji desnog beka, novog igrača sredine terena koji bi zamijenio Andresa Iniestu, napadača, te još jednog napadača koji bi imao ulogu izmjene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je jasno da su Barceloni potrebna nova pojačanja, većina fudbalskih stručnjaka u Španiji smatra da je samo pitanje vremena kada će Messi produžiti ugovor sa Kataloncima, bez obzira na njegove zahtjeve prema klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi