"Sammir može ići, Dinamo sada ima Saida Husejinovića"

Bh. internacionalac već osvojio srca navijača

"Sammir može ići, Dinamo sada ima Saida Husejinovića"

A. Haznadarević

Bh. internacionalcu Saidu Husejinoviću koji je početkom godine dres Sarajeva zamijenio modrim Dinamovim, nije trebalo dugo da osvoji srca navijača kluba s Maksimira.

Iako je dugo i strpljivo čekao prvu priliku, već sa prvim odigranim minutama u dresu Dinama je pokazao da će bez većih problema moći pokoriti i HNL, baš kao što mu je to pošlo za rukom i u BH Telecom Premijer ligi, a njegovih prvih 18 minuta u meču sa Slaven Belupom hrvatska javnost i dalje pamti jer se odmah moglo vidjeti da će popularni Sajo ostaviti dubok trag u Dinamu.

 

"Kako sjajno ide Sajo!", uzvikivao je Zoran Mamić, brat alfe i omege Dinama Zdravka Mamića i sportski direktor modrog kluba.

 

U istom tonu su nastavili i hvalospjevi kolega novinara iz susjedne nam Hrvatske, a Jutarnji.hr je otišao toliko daleko da je poručio najvećoj zvijezdi Dinama Sammiru da može ići, jer su u Dinamu već pronašli njegovog nasljednika - Saida Husejinovića.

 

"Sajo je majstor", to je ono što je prije nekih mjesec dana za bivšeg najvećeg miljenika navijača Sarajeva govorio trener Jurčić, a sada su to samo shvatili svi koji su imali priliku gledati posljednjih nekoliko susreta Dinama. Čini se da je posljednji nastup Husejinovića na Kantridi to još jednom potvrdio, a tamošnja štampa je ostala zadivljena "showom" koji je priredio Sajo. "Pokazao je sjajne driblinge, eleganciju pokreta, asistencije i smisao za igru, koji pokazuju da su Modri iz Sarajeva doveli igrača koji će ostaviti trag na Maksimiru", navodi se u analizi Jutarnjeg.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

Jedno je sigurno, Bosna i Hercegovina polahko ali sigurno dobija još jednog fudbalskog velemajstora koji je još i u dresu Sarajeva bio jako blizu naše A-reprezentacije. Tada su Husejinovića spriječili kilogrami, a sada, kada je u top formi i kada se priprema da preuzme primat u ekipi prvaka Hrvatske koji konstantno igra Ligu prvaka, novi poziv Safeta Sušića je nešto što se postavlja kao potpuno logičan slijed događaja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.