"Samo je pobjeda dobar rezultat"
EPA

Diego Simeone pred Barcelonu

"Samo je pobjeda dobar rezultat"

Atletico Madrid će večeras u okviru četvrtine finala Lige šampiona gostovati na Nou Campu kod Barcelone. 

Uoči utakmice trener gostujuće momčadi Diego Simeone je izjavio da neriješen rezultat ne bi bio dobar rezultat za njegove izabranike, a inače u oba prethodna duela ove sezone katalonski klub je slavio sa 2:1. 

"Pobjeda, samo to je dobar rezultat. Odlično se međusobno poznajemo, a inače lično se uvijek radujemo većem broju duela sa Barcelonom. To nam daje šansu da se izborimo sa situacijama u koje dolazimo tokom utakmice protiv njih", kazao je na konferenciji za medije Diego Simeone.

Novinari su podsjetili Simeonea da je Barcelona u derbiju poražena od Reala.

"Nije bitno šta se dogodilo prije nekoliko dana. Barcelona igra kod kuće i napadaće, ali mi smo optimisti. Biće teška utakmica, oni su veoma jak rival, no vjerujem u svoj tim", dodao je Simeone. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, meč između Barcelone i Atletica igra se večeras od 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi