"Sarajevo se interesovalo, ali nije bilo konkretne ponude"

Goran Cvijanović za SportSport.ba

"Sarajevo se interesovalo, ali nije bilo konkretne ponude"

Slovenački mediji objavili su informaciju da je vezista Goran Cvijanović (29) odbio mjesečnih 8.000 eura od FK Sarajevo i potom otišao u daleki Kuvajt. 

Cvijanović, koji je ujedno bio i reprezentativac Slovenije, potpisao je ugovor sa kuvajtskim klubom Al-Arabi SC, a tijekom razgovora za SportSport.ba istakao je da konkretne ponude Sarajeva nije bilo i da nije nemoguće da u budućnosti obuče dres aktuelnog bh. prvaka.

"Postojalo je zanimanje Sarajeva, ali ne i konkretna ponuda. Tada je bilo prekasno da sklopimo neki posao jer sam ljudima iz Kuvajta obećao da ću doći i nisam želio izigrati dogovor. Imao sam i jednu ponudu iz Kine koja nije bila finansijski dobra koliko je iz Kuvajta", kazao nam je Cvijanović, dodavši:

"Sarajevu nisam rekao 'ne' i moram priznati da sam o tom klubu čuo toliko pozitivnih stvari, počevši od vlasnika iz Malezije do trenera Ješića. Ko zna šta će biti kada mi istekne ugovor u Kuvajtu, ja nikad nikome ne zatvaram vrata."

Nekadašnji fudbaler Maribora i Rijeke ističe da je upoznat sa kvalitetom bh. prvenstva, te ističe da je trenutno infrastruktura najveći problem. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam vrlo dobro situaciju u ligi i moram priznati da je infrastruktura malo slabija. Imao sam priliku sa Mariborom igrati utakmice protiv Željezničara, a također i sa Slovenijom protiv reprezentacije BiH. Šteta je što niste otišli na Evropsko prvenstvo", podvukao je Cvijanović na kraju razgovora

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi