"Savjetovao sam Abramoviču da ne kupuje Tottenham"

Eriksson tvrdi

"Savjetovao sam Abramoviču da ne kupuje Tottenham"

Midhat Šljivak

Nekadašnji selektor reprezentacije Engleske Sven-Goran Eriksson savjetovao je Romana Abramoviča da ne kupuje ekipu Tottenhama.

Ruski milijarder je bio zainteresovan za kupovinu Tottenhama 2003. godine, ali Eriksson u svojoj autobiografiji tvrdi kako je nagovorio Abramoviča da ne kupuje Spurse, pa je Rus na kraju kupio Chelsea.

"Roman je želio da kupi ruski klub. Bio sam s njim u dva ili tri ruska kluba, ali je potom promijenio mišljenje, pa je izabrao da kupi klub u Londonu. Birao je između Chelseaja i Tottenhama. Nazvao me je i rekao: Koga ću kupiti?  Savjetovao sam mu da kupi Chelsea, jer bi trebao samo da promijeni pola tima. U tom trenutku Tottenhamu je trebalo promijeniti kompletan tim", napisao je Eriksson.

Iskusni švedski stručnjak je u bogatoj karijeri vodio veliki broj klubova, a često je bio i blizu preuzimanja klupe Chelseaja, no to se nikad nije dogodilo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.