"Široki je favorit, ali želimo nastaviti pozitivan niz"

Čelik protiv Širokog

"Široki je favorit, ali želimo nastaviti pozitivan niz"

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Širokog Brijega sutra će na Bilinom polju "ukrstiti" rukavice u jednoj od utakmica koja plijeni najviše pažnje. Naravno zahvaljujući tome što se Široki Brijeg bori za titulu, te ne smije dozvoliti nijedan kiks, dok s druge strane Zeničani igraju kao preporođeni, te žele nastaviti seriju dobrih rezultata.

Danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, a prisutnima su se obratili trener Elvedin Beganović i sjajni veznjak Anel Dedić.

Trener crno-crvenih svjestan je koliko sutrašnja utakmica znači za goste, ali i svjestan je snage svoje ekipe i dobre forme koja im daje dozu optimizma.

"Imamo pravi ambijent da sutra odigramo dobru utakmicu, atmosfera u svlačionici je fenomenalna Široki jeste favorit kada se gleda pozicija na tabeli, ali mi želimo nastaviti pozitivan niz dobrih igara i rezultata. Ovog proljeća igramo sjajno, a do kraja prvenstva želje nam je skupiti što više bodova, te eventualno još više napredovati na tabeli. Sutra smo kompletni, svi igrači su spremni i svjesni su značaja utakmice, nadam se da će nas sutra i podržati navijači, jer sa njima bi bili dodatno jači i bliže pozitivnom rezultatu. Nadam se da su mnogi prepoznali pozitivnu priču koju pravi Boris Pavić zajedno s nama ostalima i igračima, a rezultati u drugom dijelu sezone dovoljno pokazuju da smo na dobrom putu", kaže trener Zeničana.

Na pitanje o eventualnom premiranju od strane drugih klubova, trener domaćih je negativno odgovorio.

"Mi u stručnom štabu i igrači nemamo nikakve informacije do danas o eventualnom premiranju drugih klubova. Nama je dovoljna premija od strane rukovodstva kluba i to je ono što je realno, ostale priče i špekulacije nas ne interesuju, isključivo smo fokusirani na utakmicu i želimo da ostvarimo pobjedu, et se osvetimo Širokom jesenas za najteži poraz u ovoj sezoni. Pet utakmica smo bez poraza, nema razloga da sutra ne nastavimo taj niz", završio je Beganović.

Jedan od ponajboljih igrača kluba u proljetnom dijelu prvenstva je i sjajni veznjak Anel Dedić, koji je optimista pred sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U dobroj smo formi, ekipa se diže iz utakmice u utakmicu, tako da ovog proljeća igramo sve bolje, pa sam tako i ja zadovoljan svojim nastupima u drugom dijelu sezone jer igram na svojoj prirodnoj poziciji. Sutra uz svo uvažavanje gostiju želimo nastaviti sa dobrim rezultatima, te uz maksimum svih igrača doći do tri boda. Pojavljuju se neke priče oko ove utakmice, da ćemo nekome pustiti ili da ćemo igrati za nekoga, međutim to nema veze s istinom, za nas je utakmica protiv Širokog kao i svaka druga, idemo na pobjedu, a igramo az sebe, naš grad i naše navijače, tako da nam ne treba dodatna motivacija", kazao je Dedić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Kojić, Jusić, Gojković, Bureković, Bajraktarević, An.Dedić. Selimović, Karić, Simić i Al.Dedić (Popović).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.