Zeničani prvi puta ove sezone u najjačem sastavu

Čelik dočekuje Široki Brijeg

Zeničani prvi puta ove sezone u najjačem sastavu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika iz kola u kolo igraju sve bolje, a podatak da su u posljednjih pet utakmica zabilježili četiri pobjede i jedan remi protiv Sarajeva na Koševu dovoljno govori da su crno-crveni u velikoj formi.

Nakon što su obezbijedili opstanak, te dospjeli u sredinu tabele klub s Bilinog polja do kraja prvenstva može odigrati nešto opuštenije, te možda pružiti šansu za igru i igračima koji ove polusezone nisu imali veliku minutažu.

Ipak teško je vjerovati da će Boris Pavić u narednom kolu protiv Širokog Brijega nešto taktizirali i mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Radosna vijest za stručni štab jeste što se u ekipu nakon određene suspenzije zbog žutih kartona vračaju Nikola Simić i Alen Dedić, tako da će Zeničani protiv gostiju s Pecare nastupiti u najjačem sastavu.

Kada je u pitanju statistika u utakmicama između ova dva kluba, Široki Brijeg ima 15 pobjeda, dok je Čelik slavio osam puta, sedam utakmica završeno je bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednje tri utakmice ova dva tima riješio je u svoju korist klub s Pecare, u prvom dijelu prvenstva Široki je deklasirao Čelik rezultatom 7:2, dok je u prošloj sezoni ekipa iz Hercegovine također bila uspješnija u oba navrata, bilo po 2:0 u Zenici i na Pecari za Široki Brijeg. Vrijedi spomenuti da je Čelik prošle sezone u polufinalu Kupa u dvije utakmice izbacio Široki bilo je 2:0 na Bilinom polju za Čelik, dok je Široki na Pecari slavio pirovu pobjedu 1:0, te su Zeničani otišli u finale Kupa, gdje su dva susreta poraženi od Sarajeva.

Tradicija je na strani Širokog Brijega, ali Čelik igra sjajno u posljednje vrijeme, dok gosti i nisu u nekoj najboljoj formi, tako da se očekuje jedna dobra utakmica od prve do zadnje minute, sa dosta golova, šansi i lijepih poteza na najljepšem travnjaku u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.