"Sistem takmičenja u Evropi je potpuna katastrofa"
Foto: EPA

Jasikevicius nezadovoljan

"Sistem takmičenja u Evropi je potpuna katastrofa"

M. Šljivak

Legendarni litvanski košarkaš i sadašnji trener Žalgirisa Šarunas Jasikevicius nije previše sretan zbog formata u kojem se igraju takmičenja u Evropi.

Uvođenjem dodatnih reprezentativnih utakmica, te proširenjem Eurobasketa na 24 ekipe, format takmičenja se promijenio. Igrači koji nastupaju za nacionalne timove gotovo da nemaju priliku da se odmore, a tako je i ovog ljeta.

Mnogi igrači iz vrhunskih evropskih timova su kompletno ljeto proveli radeći s nacionalnim timom, a oni koji se nađu na Eurobasketu, imaće samo dan pauze.

Jasikevicius je razočaran formatom takmičenja u Evropi.

"Trenutni format takmičenja u Evropi je potpuna katastrofa. Igrači koji budu igrali na Eurobasketu imaće samo jedan dan pauze prije priključenja ekipama. Ovo je zaista nevjerovatno i užasno", istakao je legendarni litvanski košarkaš.

Evropsko prvenstvo u košarci počinje već sutra, a igra se u četiri države, Finskoj, Turskoj, Rumuniji i Izraelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi