"Smeta mi što Mourinha vide kao kralja svijeta i genijalca"
Foto: EPA

Avram Grant o menadžeru Manchester Uniteda

"Smeta mi što Mourinha vide kao kralja svijeta i genijalca"

Midhat Šljivak

Nekadašnji menadžer Chelseaja Avram Grant nije veliki ljubitelj portugalskog stručnjaka Josea Mourinha.

Izraelac je došao kao zamjena za Mourinha 2007. godine i vodio je Plavce do finala Lige prvaka, te Liga kupa Engleske. Međutim, trofej s londonskim klubom nije uspio da osvoji, a još je bolnija činjenica da je završio kao drugi i u prvenstvu iza Manchester Uniteda, koji ih je savladao i u finalu Lige prvaka.

Ipak, ostao je u Chelseaju upamćen kao izuzetan stručnjak, a za Daily Mail je komentarisao Josea Mourinha, aktuelnog menadžera Manchester Uniteda.

Imao je zanimljive riječi za Posebnog.

"Uz svo poštovanje prema Joseu, nije mi se sviđalo što ga predstavljaju kao kralja svijeta i genijalca. On to nije, baš kao što nije beskoristan, kakvim ga sad predstavljaju. On je dobar trener, ali s problemima koje imaju i svi drugi", komentarisao je Grant Josea Mourinha.

Nakon napuštanja Chelseaja Grant je radio u Portsmouthu, West Hamu i Partizanu, a trenutno je selektor fudbalske reprezentacije Gane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi