"Sramota šta nam rade, istupit ćemo iz lige"

U Lokomotivi iz Plovdiva razočarani

"Sramota šta nam rade, istupit ćemo iz lige"

Edmir Škorić

Lokomotiv iz Plovdiva mogao bi da istupi iz bugarskog prvenstva.

Bugarski nogometni savez kaznio je Lokomotiv sa 21.224 dolara zbog rasističkog ponašanja navijača na meču protiv Litexa iz Loveča.

Rukovodstvo bivšeg bugarskog prvaka je razočarano, smatra da je Bugarski nogometni savez pogriješio s odlukom i zato su spremni da istupe iz lige.

"Ovo je još jedno ludilo u bugarskom nogometu. Bio sam na tribinama, kunem se da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Niti smo bacali banane niti je bilo transparenata koji sadrže rasističke poruke", rekao je Nikolaj Nedelčev, jedan od zvaničnika Lokomotiva.

"Kazna me iznenadila i jako sam razočaran. Razmišljamo o napuštanju prvenstva, sve je frustrirajuće. Nećemo da platimo kaznu i idemo se sada žaliti", dodao je Nedelčev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.