)
"Sretan i zadovoljan, ali posao još nije gotov"

Kapiten bh. reprezentacije nakon pobjede:

"Sretan i zadovoljan, ali posao još nije gotov"

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je u latvijskom Dobeleu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine zabilježila vrlo važnu pobjedu nad domaćom selekcijom rezultatom 23:21.

Susret u kojem su rukometni Zmajevi uglavnom dominirali, uz ponovo jednu "crnu rupu" u drugom poluvremenu, na kraju se završio novom pobjedom najboljih bh. rukometaša.

"Ova pobjeda je jako bitna za nas. Sretan sam i zadovoljan zbog pobjede kojom smo stigli nadomak prvog mjesta u grupi, ali posao još nije gotovo i opuštanja ne smije biti", kazao je kapiten bh. reprezentacije Muhamed Toromanović, koji je zbog jedne poprilično sumnjive sudijske odluke zaradio crveni karton nakon duela sa Libergsom.

"Ja sam se sapleo, tačnije sapleli su me i kada sam pao došlo je do nenamjernog kontakta, a potom je uslijedila totalno nepotrebna reakcija Latvijca, pa smo obojica završili van terena. Ipak, najbitnije u svemu je da smo upisali novu pobjedu", rekao je rukometaš sa više od 100 nastupa u dresu reprezentacije BiH za SportSport.ba.

Do kraja izabranicima Dragana Markovića preostaju još dvije utakmice, domaća sa Estonijom u Vitezu i gostovanje u Portugalu.

"Susret sa Estonijom je jako bitan za nas, a u njega ćemo ući sa istim motivom kao i u ova dva meča sa Latvijom. Svjesni smo koliko možemo profitirati u ovome susretu, a drago mi je što je publika u Vitezu pokazala svoj kvalitet i nadam se da će i ovoga puta biti uz nas", istakao je Toromonović na kraju razgovora za naš portala dok se spremao za večeru sa ostalim rukometnim Zmajevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.