"Švedska je favorit, ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom"

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević

"Švedska je favorit, ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom"

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević istakao je da njegovi izabranici spremno dočekuju početak pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

"Ovaj tim zaslužuje podršku, zbog energije koje ulaže i entuzijazma", naglasio je Vujošević i dodao: 

"Spremni smo za početak pretkvalifikacija da damo svoj maksimum. Pokazali su spremnost da se naporno radi. To je ono što stručni štab je mogao da zahtjeva od ovih igrača. Imamo nekih povreda, što prati ovakvu vrstu rada, ali to su problemi od kojihne treba praviti alibi, nego ih rješavati". 

Na otvaranju pretkvalifikacija naša reprezentacija će gostovani u Švedskoj, a utakmica je na rasporedu 2. augusta. 

"Sigurno da je Švedska na otvaranju pretkvalifikacija s obzirom na iskustvo koje ima favorit, ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom, nego ćemo pružiti svoj maksimum i vidjeti za šta je to dovoljno. Svjesni smo da zbog ubrzanog ritma odmah nakon utakmice bilo da pobijedimo ili izgubimo moramo staviti tačku na to i okrenuti se ka narednom duelu", rekao je Vujošević. 

Selektor naše reprezentacije se osvrnuo i na turnir u Skoplju na kojem je naša reprezentacija osvojila drugo mjesto. 

"Turnir u Makedoniji i s obzirom na i povrede i na sve okolnosti zalaganje i igra pa čak i rezultat je bolji nego što smo očekivali", rekao je  Vujošević i dodao: 

"To ne bi trebalo da kreira bilo kakve lažne iluzije, jer su to pripremne utakmice. Ovo je mladi tim bez iskustva koji će sigurno biti drugačije opterećen u zvaničnim utakmicama. On mora da bude podržan. Ne pravimo alibi od toga što od očekivanog sastava nismo kompletni, nećemo na to da se vraćamo. Ne gubimo vezu sa realnošću svjesni smo da tim ima dosta limita, ali ima i dosta prostora da se napreduje. Svakodnevno radimo na tom napretku". 

"Ono što je važno, reprezentacija ne može da bude dobra ako nema dobrih klubova. Bilo bi važno da klubovi stave veći akcenat na rad sa mladim igračima. To treba da bude osnova iz koje će se praviti reprezentacija", rekao je Vujošević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi