"Tiote je zacementirao mjesto u historiji našeg kluba"

Nakon tragedije oglasili se iz Newcastlea

"Tiote je zacementirao mjesto u historiji našeg kluba"

E. Čaušević

Nekadašnji fudbale Newcastlea, Cheick Tiote, preminuo je danas nakon posljedica srčanog udara.

Vijest koja je danas šokirala fudbalski svijet stiže nam iz Kine gdje je na treningu Beijing Enterprisesa srčani udar doživio Cheick Tiote koji je preminuo na putu do bolnice. Ovaj reprezentativac Obale Slonovače veliki trag je ostavio u dresu Newcastlea za koji je nastupao čak sedam godina.

Tiote je na St. James Park stigao 2010. godine iz Twentea, a ovaj klub napustio je prije nekoliko mjeseci kada je odlučio svoju karijeru nastaviti u dalekoj Kini. Njegov nekadašnji klub Newcastle oglasio se na svojoj zvaničnoj stranici povodom tragedije koja je uzdrmala fudbalski svijet.

"Šokirani smo saznanjima da je Cheick Tiote tragično preminuo u 30. godini života. Naše misli su s njegovom porodicom, prijateljima, saigračima i svima koji su bili vezani za njega. On je svoje mjesto zacementirao u historiji kluba golom protiv Arsenala 2011. godine koja je završila rezultatom 4:4", poručili su sa St. James Parka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije