Protiv Arsenala 2011. godine

Svi se danas prisjećaju legendarnog gola Tiotea

Nekadašnji fudbaler Newcastlea Cheick Tiote danas je iznenada preminuo od posljedica srčanog udara, kojeg je doživio tokom treninga njegovog kluba Beijinga.

Fudbalski svijet je u šoku nakon odlaska 30-godišnjeg veznjaka, koji će najviše ostati upamćen po tome što je sudjelovao u jednoj utakmici koja je ušla u anale Premier lige.

Tog 5. januara 2011. godine su na St. James Parku igrali Newcaslte i Arsenal, a gosti iz Londona su nakon prvog poluvremena vodili sa čak 4:0 golovima u 1., 3., 10. i 26. minuti.

Newcastle se u nastavku utakmice uspio vratiti u meč golovima Bartona iz 68. i 83., te Besta iz 75. minute da bi upravo Cheick Tiote tri minute prije kraja postigao spektakularan pogodak iz voleja za 4:4.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovog pogotka se danas prisjećaju ljubitelji fudbala širom svijeta, koji ga masovno dijele na društvenim mrežama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti