Sandro Antunović za SportSport.ba

"TOP 8 u Evropi je velika stvar, no nećemo se tu zaustaviti"

E. Čaušević

Bh. juniori sutra u turskom Samsunu igraju protiv Francuske u okviru četvrtfinala Evropskog košarkaškog prvenstva.

Izabranici selektora Josipa Pandže napravili su veliki rezultat plasmanom među osam najboljih ekipa u Evropi, ali Sandro Antunović poručuje da se ne žele tu zaustaviti.

"Francuska je vrlo jaka ekipa, fizička ekipa i vrlo su dominantni u skoku. Imaju par mnogo fizičkih jakih igrača i to ćemo morati maksimalno iskontrolisati, ali imaju i loših strana koje moramo maksimalno u našu korist da bi došli do eventualne povrede", rekao je Antunović za SportSport.ba, te dodao:

"S obzirom da smo izgubili protiv Latvije nismo bili toliko uzbuđeni, ali bilo je zabave. Top osam u Evropi je vrlo velika stvar, ali nećemo se zaustavljati ovdje. Možemo izboriti plasman na SP to nam je glavni cilj i onda idemo dalje, uglavnom nećemo stajati nigdje".

Podsjećamo, utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva između Bosne i Hercegovine igra se sutra od 18:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi