"Trenutak moje karijere će biti kada opet zaigram za NUFC"

Jonas Gutierrez čeka na povratak

"Trenutak moje karijere će biti kada opet zaigram za NUFC"

Jonas Gutierrez je fudbaler koji se može pohvaliti da je u životu prošao sve i svašta, a da je na kraju izašao kao pobjednik.

Prije nešto više od godinu dana, Jonas je teško obolio, ali se nije predao. Argentinac se pobijedio rak i vratio se fudbalu.

On još uvijek čeka da odigra prvi povratnički zvanični meč za svoj Newcastle United, koji će mu biti poseban.

"Svoj san sam ispunio kada sam zaigrao na Svjetskom prvenstvu, ali će momenat moje karijere biti kada sljedeći put zaigram za Newcastle", rekao je Jonas za Sportsmail i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit će to izuzetno emotivan trenutak za mene. Nije lako vratiti se nakon svega ovoga, a to će biti moja konačna pobjeda".

Jonas Gutierrez je svoj profesionalni debi imao 2001. godine kada je kao 18-godišnjak debitovao za Velez. Četrnaest godina kasnije, Jonas će imati i svoj drugi debi, kojeg će pamtiti više nego išta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.