"U Dansku ne idem da bih bio peti"

Momir Ilić najavljuje odličan nastup na EP

"U Dansku ne idem da bih bio peti"

Kapiten i jedan od najboljih igrača rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić poručio je uoči EP u Danskoj kako on i njegovi igrači idu po jednu od medalja i tako najavio visoke ambicije reprezentacije Srbije. 

"Ne razmišljam da ću da budem peti, uvijek želim sve najbolje. Imam san, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice i tako da gradimo uspjeh" rekao je bek srpske reprezentacije.

Za razliku od prethodnih sezona kada je nosio dres moćnog Kiela, Ilić sada igra u prvenstvu Mađarske gdje je, realno, dosta slabiji intenzitet igranja, pa na priprema reprezentacije dolazi znatno odmorniji. 

"Sada igram u Mađarskoj, nisam toliko umoran kao kada sam igrao u Bundesligi. Imao sam sedam-osam jakih utakmica, tako da mi i one fale. Došao sam da pomognem" poručio je Ilić.

Srbija se na EP koje se igra od 12. do 26. januara u Danskoj nalazi u grupi C zajedno sa reprezentacijama Rusije, Poljske i Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.