"Ukoliko uđemo u Premiership karta će koštati jednu funtu"

Bosanac na čelu Bradford Cityja

"Ukoliko uđemo u Premiership karta će koštati jednu funtu"

E. Čaušević

Navijači Bradford Cityja nadaju se da će njihov tim ostvariti ulazak u drugi rang engleskog fudbala, a na čelu ove ekipe je Nijemac Edin Rahić koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Bradford City je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli treće lige u Engleskoj, a ova pozicija vodi u doigravanje za Championship. Ovaj tim je samo tri boda iza drugog mjesta koje direktno vodi u Championship.

Rahić je na kormilo Bradforda stigao prošle godine kada je sa svojim poslovnim partnerom kupio ovaj klub. Njegov najveći san je da Bradford jednog dana zaigra u Premiershipu, a ako se to desi na najvećem dobitku bit će navijači ovog kluba, prenosi Index.hr.

"Želim da igramo u Premiershipu, zaista to želim i igračima i našim navijačima. Ukoliko jednog dana budemo igrali u najvećem rangu engleskog fudbala ulaznica za mečeve će biti jedna funta. Od ulaska u Premiership zaradili bi 100 miliona funti samo od TV prava i smatram da nešto od tolike zarade možemo ostaviti i navijačima. Sramotno je koliko neki klubovi naplaćuju ulaznice i zbog toga će naše biti po funtu. Želim da imamo najbolju atmosferu u Engleskoj", rekao je Rahić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo je da Bradford trenutno ima najjeftinije godišnje ulaznice u Engleskoj. U Premiershipu one prosječno koštaju oko 480 funti, Championship 322 funte, dok je u League One gdje je Bradford prosječna sezonska karta 273 funte. Sezonska karta u ovom klubu kojeg vodi Bosanac košta 149 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi