"Utakmice s Krupom, Radnikom i Slobodom će odrediti prvaka"

Blaž Slišković smatra

"Utakmice s Krupom, Radnikom i Slobodom će odrediti prvaka"

M. Maksimović

Da bi se podigrao moral i popravilo raspoloženje unutar tima pred važan meč protiv Željezničara koji će se igrati u srijedu, Zrinjski sutra treba pobjedu nad Krupom. 

Gosti su neugodan rival, a novi šef Zrinjskog Blaž Slišković vjeruje da će se pobijediti i najaviti na pravi način veliki derbi u drugom kolu Lige za prvaka.

“Pobjeda bi nam značila mnogo ponajviše s psihološkog aspekta jer bismo njome pred Željezničar dobili pravo samopouzdanje. Meč u srijedu će pokazati trenutno pravu snagu Zrinjskog. Posljednjih dana dosta smo radili na pripremi sutrašnje utakmice, a na igrače sam nastojao prenijeti nakanu da igramo otvoreno i lepršavo od početka do kraja, što je moja zamisao za sve predstojeće mečeve”, izjavio je Slišković.

Dileme oko sastava postoje i danas, a u glavi kako kaže ima osam sigurnih.

“Ostalo ćemo odrediti do početaka utakmice. Priznajem da je teško jer tu je 21 fudbaler koji zaslužuje mjesto u startnoj postavi, a ja se mogu opredijeliti za njih desetoricu. Imamo na svim pozicijama po dva kvalitetna rješenja, a u špicu i tri jer je Mrkajić nedavno potvrdio da je kvalitetan. Bit će i ovog puta sigurno nezadovoljnih ili manje zadovoljnih, ali to su stvari koje prate dobar kolektiv. Moja želja je da na svim igračima vidim sreću u slučaju pobjede”, kaže Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekivano je među glavne konkurente u borbi za naslov prvaka označio Željezničar i Sarajevo.

“Želju ide, iako ne igraju lepršavo i efikasno. Imaju dobar voljni momenat koji donosi rezultat, dok Sarajevo varira, odigra loše protiv Viteza, pa onda nadigra Široki Brijeg. Prvaka neće odlučiti međusobni dueli sa Sarajevom i Željezničarom, već susreti s Krupom, Radnikom i Slobodom”, mišljenje je Sliškovića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi