"Uveren sam da će za mog života zaživeti regionalna liga"

Dajemo riječ: Marjan Mijajlović

"Uveren sam da će za mog života zaživeti regionalna liga"

Apsolutno se zalažem za regionalnu ligu u fudbalu na ovim prostorima.

Pojedinačno, lige nisu konkurentne, čak ni ligama srednje evropske klase, a činjenica je da se plasmani u Ligu šampiona i Ligu Evrope mogu nabrojati na prste i to najviše zahvaljujući Dinamu i Partizanu.

Mislim da su klubovi i pravi ljubitelji fudbala za regionalnu ligu, kao i čelnici, ali jedini problem predstavljaju oni koji potpiruju nacionalizam. Kao da nam nije bilo dosta onoga što se dešavalo, nego najeksterminije struje žele konstatno žele da se ide unazad, a ne prema napred.

Razume se da nekima nakon svega ne bi bilo pravo, ali za budućnost fudbala na ovim prostorima je bolje da postoji zajednička liga. Za početak bez gostujućih navijača, pa će sve doći na svoje. Indikativno je da je najveći procenat onih za regionalnu ligu koji imaju preko 30 i više godina, a najmanji među najmlađima, što je već pitanje za sociologe.

S obzirom da me zanima fudbal, jaki mečevi i rivalitet na pozitivnim osnovama, takva liga bi me mnogo odbradovala. Više jakih mečeva, više gledalaca, bolje finansije, i to je to. Sam sistem bi neko ko je kompetentan mogao da sredi, pa i neka se menja prvih godina, dok se ne nađe idealan koncept. Šta god neko pričao, potpisujem da bi stadioni imali ispunjenost kapaciteta od 70% do 100%.

Na kraju, možda sam preterani optimista, ali kao što sam uspešno predvideo neke stvari, tako sam uveren da će kad tad za mog života ta liga biti osnovana.

(Piše: Marjan Mijajlović, Mozzart Sport/FACE TV)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.