"Uvijek je dobro progovoriti 'na našem', Džeko je odličan"

Andrej Kramarić za SportSport.ba

"Uvijek je dobro progovoriti 'na našem', Džeko je odličan"

Nedavno su u međusobnom susretu Manchester Cityja i Leicester Cityja, Edin Džeko i Andrej Kramarić, razmijenili nekoliko riječi unutar stadionskih prostorija.

Hrvatski napadač najnoviji je "kolačić" u Premiershipu, makar kada je riječ o fudbalerima sa prostora bivše države. Uprkos činjenici da je tek nedavno stigao u Englesku hrvatski napadač je brzo uklopio u tim, a brzo su stigli i prvi golovi.

Andreja smo uspjeli dobiti nakon jednog treninga, a svakako nas je najviše zanimao susret i razgovor sa kapitenom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Džeko je prije svega dobar momak, a onda i odličan fudbaler koji se dokazao na visokom nivou. Uvijek je dobro progovoriti s nekim na, da tako kažem, našem jeziku kad za to imaš priliku", rekao je popularni Krama za SportSport.ba.

Kramarić je dobru golgetersku formu iz Rijeke prenio i na Otok, ali uprkos njegovim dobrim igrama, nastupima i golovima Lisice su u nezavidnom položaju.

"Brzo sam se uklopio. Zaista, nisam se nadao da će tako biti. Ekipa me odlično prihvatila, a ja se trudim uzvratiti joj dobrim igrama", istakao je Andrej, ali i konstatovao da će borba za opstanak u društvu najboljih biti teška:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da igramo čak okej, da igra nije tako loša, ali su jednostavno rezultati i bodovi ono što nam fali. Dok šanse postoje moramo vjerovati i boriti se za opstanak".

Leicester je trenutno posljednjeplasirani sastav Premiershipa, a iz 27 odigranih utakmica skupili su 18 bodova, dok je Kramarić u šest odigranih utakmica uspio postići jedan gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.