Rene Pauritsch nakon poraza u Zenici

"Uz ovakve navijače BiH zaslužuje nastup na Mundijalu"

Rene Pauritsch nije bio nezadovoljan nakon sinošnjeg poraza u Zenici. Selektor Lihtenštajna iskazao je respekt našim Zmajevima, posebno istakavši napadački tandem Džeko – Ibišević, te je poručio da uz ovakve navijače naša reprezentacija zaslužuje nastup na Mundijalu narednog ljeta.

“Odlična predstava vašeg tima na početku utakmice, baš onako kako sam i očekivao. U početku smo donekle uspjeli suziti prostor i ograničiti broj prilika koje je imala Bosna i Hercegovina. U momentima kada smo uspjeli preuzeti posjed lopte vidjelo se kakve napadače ima domaća selekcija. Sa ovakvim navijačima zaslužili ste nastup na Svjetskom prvenstvu. Svaka zemlja koja ima ovakve navijače zaslužuje nastup na završnicama,” izjavio je Pauritsch, te dodao:

“Na poluvremenu su se igrači prisjetili debakla od 8:1, iskazavši strah da se takvo što ne ponovi, ali smo u drugom poluvremenu pokazali karakter, zavidan napredak u odnosu na prethodne godine i to drugo poluvrijeme smo riješili u svoju korist rezultatom 1:0.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.