"Velež mi je spasio karijeru, a u Sarajevu sam stekao ime"

Adis Jahović, reprezentativac Makedonije za SportSport.ba:

"Velež mi je spasio karijeru, a u Sarajevu sam stekao ime"

Adis Jahović ne tako davno igrao je na bosanskohecegovačkim terenima, a danas je standardan reprezentativac Makedonije koji sa uspjehom nastupa u dresu ukrajinske Vorskle nakon što je prethodno igrao za švicarske klubove Wil i Zurich.

„Prelazak u Ukrajinu bio je odličan potez. Vorskla ima nevjerovatno dobre uslove za rad, grad je lijep, a i saigrači i treneri su me odlično prihvatili. Hvala Bogu zdravlje me služi, a bez lažne skromnosti, u posljednje vrijeme igram u dobroj formi,“ kaže Jahović za naš portal.

Za razliku od naših Zmajeva, Makedonija kvalifikacije za Mundijal nije odigrala na visokom nivou pa se na kraju morala zadovoljiti tek četvrtim mjestom u super jakoj grupi sa Belgijom, Hrvatskom, Srbijom, Škotskom i Velsom. Kvalifikacije su zaključene visokim porazom od Srbije u utakmici na kojoj je upravo Jahović postigao počasni gol za Makedonce.

„Iskreno mi još uvijek nismo zreli za veliko takmičenje za razliku od vas. Kriza potresa makedonski fudbal, ali se nadam da ćemo u dogledno vrijeme, možda za četiri godine i mi biti učesnik velikog takmičenja. Sretan sam zbog Bosne i Hercegovine i plasmana na Svjetsko prvenstvo, bit ću vaš veliki navijač u Brazilu.“

Jahović je tri godine proveo u Premijer ligi BiH. Prva destinacija bila je Grbavica, tamo se nije naigrao, pa je potom potpisao za Velež gdje je igrao dobro ali gdje se također nije dugo zadržao. Uslijedio je ključni momenat u karijeri, prelazak u redove Sarajeva.

„Premijer liga BiH mi je puno pomogla. Vjerujte mi da nema razlike u agresivnosti i borbenosti igrača u Premijer ligi BiH i Premijer ligi Ukrajine. Razlika je samo u kvalitetu igrača, ovdje se ipak igra fudbal na većem nivou. U Sarajevu sam stekao ime, zahvaljujući igrama na Koševu danas sam tu gdje jesam, ali nikada ne smijem zaboraviti ni Velež koji mi je na neki način spasio karijeru,“ kazao je Jahović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.