"Više bih volio Evropa ligu, nego četvrto mjesto u ligi"

Mourinho nakon današnjeg meča

"Više bih volio Evropa ligu, nego četvrto mjesto u ligi"

Fudbaleri Manchester Uniteda porazili su danas na gostovanju Middlesbrough sa 3:1 u okviru engleskog Premiershipa.

Ekipa koju sa klupe predvodi Portugalac Jose Mourinho ovom pobjedom je iskoristila kiks Arsenala te su stigli do 5. mjesta na tabeli i još uvijek su u borbi da se kroz Premiership plasiraju u Ligu šampiona naredne sezone.

Jose Mourinho je bio veoma zadovoljan nakon meča.

"Da, velika pobjeda za nas, jer nas još uvijek drži u životu kada je u pitanju borba za četvrto mjesto. Da nismo danas pobijedili, propustili bismo šansu da iskoristimo kiks Arsenala te derbi Manchester Cityja i Liverpoola. Ako mene pitate, više bih volio da osvojimo Evropa ligu, nego da budemo četvrti u Premiershipu. Oba uspjeha nam na kraju daju šansu da igramo u Ligi šampiona naredne sezone, ali pobjeda u finalu Evropa lige nam daje trofej i igranje Super Kupa Evrope. Ipak, možda i ne osvojimo Evropa ligu zato se do kraja moramo boriti u Premiershipu", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United narednu utakmicu igra na domaćem terenu protiv WBA-a, 1. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi