"Volim ove momke, ovu zemlju i ovaj dres"

Selektor Srbije nakon prolaska u finale Olimpijade

"Volim ove momke, ovu zemlju i ovaj dres"

Malo je ko vjerovao u 'orlove' nakon prve tri utakmice u grupnoj fazi Olimpijskih igara. Ekipa Aleksandra Đorđevića u tom periodu ostvarila je samo pobjedu protiv slabašne Venecuele, a potom upisala poraze od Australije i Francuske.

Međutim, uslijedila su dva odlična izdanja Srbije, najprije protiv SAD-a, gdje su imali šut za produžetak, a potom je na koljena oborena selekcija Kine.

'Orlovima' je pripao i balkanski derbi protiv Hrvatske u četvrtfinalu, a posljednja 'žrtva' Srbijanaca sinoć je bila reprezentacija Australije, koja je deklasirana u svim segmentima igre.

"Odigrali smo pravu odbranu, samo 14 poena za poluvrijeme, ne pamtim da se to desilo. Presrećan sam, prezadovoljan, miran. Volim ove momke, ovu zemlju, ovaj dres i uživaću u medalji koja god dođe. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cijele. Ali, ispostavilo se to kao dobro", rekao je nakon meča selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Kada je u pitanju sutrašnja utakmica sa Amerikancima (20.45h), Đorđević je bio i više nego jasan.

"Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobijedimo. Neka igrači izaberu kako ćemo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi