"Za mene je rasizam isto što i terorizam"

Napadač Herthe poručio

"Za mene je rasizam isto što i terorizam"

Endin Čaušević

Fudbaleri Herthe pred početak utakmice protiv Schalkea pridružili su se protestu NFL igrača Colina Kaepernicka.

Kaepernick je protestvovao zbog rasističkih uvreda koje je dobio od predsjednika Amerike Donalda Trumpa, a nakon toga dobio je veliku podršku širom svijeta. Ovom protestu pridružila se i Hertha na incijativu tamnoputih igrača ove ekipe.

Jedan od njih bio je i Salomon Kalou koji je izjavio da je sretan što je Hertha pristala da se pridruži protestu i tako pruži podršku protiv rasizma. Također, napadač Herthe je izjavio da je rasizam za njega isto kao i terorizam.

"Rasizam je za mene isto kao i terorizam ili si za to ili si protiv toga. Ako ne uradite ništa kako bi barem kritikovali to onda to nije u redu. Rasizam je loša stvar i terorizam je isto. Borimo se protiv toga i nećemo odustati", poručio Kalou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti