"Žalosno je što me klub prikazuje kao nečasnog"

Sanel Jahić se oglasio

"Žalosno je što me klub prikazuje kao nečasnog"

Midhat Šljivak

Defanzivac FK Željezničar Sanel Jahić nedavno je suspendovan od trenera kluba Slavka Petrovića.

Srbijanski stručnjak je Jahića suspendovao zbog kontinuiranog kršenja klupske discipline, a Jahić je svoja prava odlučio potražiti preko Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Jahić se danas oglasio novom izjavom za medije u kojoj ističe da je razočaran načinom na koji je prikazan od strane rukovodstva kluba.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Moje obraćanje javnosti povodom suspenzije, koja mi je izrečena na prijedlog trenera FK Željezničar Slavka Petrovića, izazvalo je promptnu reakciju kluba, koji se oglasio saopštenjem u kojem se iznosi stav klupske administracije. To  saopštenje je imalo barem jednu korisnu posljedicu – najšira javnost, a pogotovo navijači i simpatizeri kluba, imaju razlog za zadovoljstvo nakon što su dobili potvrdu da klupska administracija može brzo reagovati kada ona to nađe za shodno i da joj nije problem sačiniti neki dokument u razumnom roku.

Ali, nažalost, to nije bio slučaj i sa dokumentom o mojoj suspenziji, za čije je sastavljanje, premda je riječ o višestruko kraćem tekstu od klupskog saopštenja, bilo potrebno čitavih deset dana. Pri tom je u pitanju zvanični dokument, koji ima pravnu snagu i koji tretira temeljna prava i obaveze profesionalnog igrača. Pred tako eklatantnim primjerom nonšalantnog odnosa prema klupskim i zakonskim procedurama, jedna za drugom u vodu padaju jadikovke iz saopštenja administracije FK Željezničar.

Naročito je čudno i zbunjujuće to što mi administracija kluba na teret stavlja traženje rješenja za problem sa kojim sam se suočio – da je rješenje bilo moguće pronaći unutar klupskih struktura, ono bi vjerovatno bilo i pronađeno. Problem je, međutim, to što obostrano prihvatljivo rješenje ne uključuje i isturanje mene kao krivca za rezultate ispod očekivanih.

Žalosno je, i moram priznati da me je to rastužilo i kao čovjeka i kao zaljubljenika u plavi dres, to što određene strukture iz klupske administracije, ne raspolažući činjenicama i argumentima, medijima serviraju polovične, pa i netačne informacije, valjda u namjeri da me ocrne i prikažu kao gramzivog i nečasnog. Time samo potvrđuju u kojoj je mjeri njihov odnos prema klubu utemeljen za ličnom koristoljublju i koliko ne prežu ni od čega samo da bi opravdali vlastito djelovanje i prikazali ga kao uspješno i odgovorno. Nažalost, stanje na prvenstvenoj tablici, daleko lošije od onog koje je zacrtano kao cilj za ovu sezonu, kao i nadmen odnos prema klupskim propisima, prikazuju rezultate njihovog djelovanja razgolićene i u pravom svjetlu.

Iz poštovanja prema FK Željezničar, koji je bio i koji će ostati moj voljeni klub, nije mi ni na kraj pameti da se upuštam u prepucavanje proizvoljnim konstrukcijama i glasinama, kojima vrvi saopštenje klupske administracije. Kao igrača profesionalca i kao čovjeka čija su prava povrijeđena, smatram da bismo se trebali baviti samo činjenicama, jer je to jedini način da se bilo koji, pa tako i ovaj problem, nadvlada.

Dok u klupskoj administraciji ne sazrije svijest o značaju činjenica i o neprihvatljivosti iznošenja subjektivnih i proizvoljnih utisaka u javnost, ja ću ovu kratku i neugodnu polemiku smatrati okončanom, ne želeći se spuštati na nivo koji uključuje puštanje fingiranih, polovičnih, pa i netačnih informacija u medije i obznanjivanje lične, dakle nezvanične prepiske, a istovremeno se nadajući da će slučaj moje suspenzije što prije biti riješen na propisan način, dakle na način od kojeg ni klub ni ja nećemo imati štete.

Srdačno,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sanel Jahić

24.novembar 2016.godine

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti