"Zašto su Čelik, Sloboda i Borac dobili licence?"

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

"Zašto su Čelik, Sloboda i Borac dobili licence?"

Sindikat profesionalnih fudbalera iz Bosne i Hercegovine danas je uputio javnu kritiku na račun NFSBiH zbog izdavanja licenci za Premijer ligu Čeliku, Slobodi i Borcu koji je, prema njihovom mišljenju, nisu trebali dobiti.

Saopštenje SPF BiH prenosimo u cjelosti:

"Ponukani informacijama koje smo dobili od naših članova, a sada već bivših igrača NK Čelik, obzirom da su im istekli ugovori u pomenutom klubu,obavještavamo javnost o sljedećem:

NK Čelik je dobio licencu za nastup u PL u sezoni 2017-2018 od strane NS BiH. Ali zaista ne znamo na osnovu čega. Naime, igračima i šefu stručnog štaba su istekli ugovori koje su imali sa NK Čelik, a nekoliko zadnjih plata (a o doprinosima ne trebamo ni govoriti,to se podrazumijeva) im nije uplaćeno,kao ni obaveze za stan i hranu od strane kluba.

Postavljamo pitanje za NS BiH : Da li je uredu, prema ostalim klubovima PL BiH,koji uredno izvršavaju svoje obaveze prema igračima i ostalim zaposlenicima, da ste opet klubovima poput NK Čelik, FK

Sloboda i FK Borac (koji od ove sezone ponovo nastupa u PL) po ko zna koji put dali licence za nastup u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbala a svjesni ste i poznate su Vam informacije o dugovanjima pomenutih klubova i novim koji će nastati i u ovoj sezoni a radi neizvršavanja ugovornih obaveza prema svojim igračima?

Jedno je sigurno, a to je da će Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH svakom svom članu, i svakom igraču koji bude pozvan na razgovor o mogućem angažmanu u NK Čelik savjetovati da ne pristaje na isti a radi upravo navedenog stanja koje vlada ovim klubom, ali i ostala dva koja smo prethodno pomenuli u ovom saopćenju.

Problemi se neće rješiti na ovaj način,nego se samo gomilaju i daju ružnu sliku sa bosankohercegovačkih fudbalskih terena. Bez zadovoljnih igrača nema rezultata,a rezultata nema bez zadovoljnih i plaćenih igrača-zaposlenika klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naveli smo prije nekoliko dana primjer NK Split koji, upravo radi istih dugovanja u RH prema svojim igračima i ostalim zaposlenicima, nije dobio livencu za nastup ni u Prvoj ni u Drugoj ligi Hrvatske. Šta treba da se desi kod nas da bi se na isti način sankcionisali klubovi koji ne izvršavaju svoje zakonske obaveze?

Rukovodstvo SPF u BiH".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi